انجمن پزشکی کوهستان ایران: سنگنوردی جزو رشته های پرطرفدار و جوان پسند امروزی است و روز به روز بر طرفدارانش افزوده می شود. در این شرایط احتمال افزایش تعداد افرادی که در اثر بی احتیاطی دچار حادثه می شوند نیز در حال افزایش است. انجمن پزشکی کوهستان ایران در آینده نزدیک در نظر دارد ” دوره آموزشی مقدماتی پزشکی سنگ نوردی ” را برگزار کند. هر چند این دوره تا بحال دو دوره در کشور و برای مربیان سنگنوردی فدراسیون از طرف انجمن پزشکی کوهستان ایران برگزار گردیده است ولی شاید امروزه نیاز آن بیش از پیش حس می شود.
در اینجا برای پیشگیری از صدمات احتمالی در این ورزش تکنیکهایی معرفی می شود که در پیشگیری از صدمات در این ورزش موثر است:
پنج تکنیک برای بازگرداندن ثبات……
این برای همه ما اتفاق می افتد که: شما ۳ متر بالاتر از آخرین میانی هستید، بیش از حد گیج و تنفس تان نامنظم است و احساس می کنید همه چیز تمام است. مشکل کجاست؟ .
تنش و فشار در بدن شما باعث شده است که شما تعادل خود را از دست بدهید. اما راهی برای برگرداندن آن وجود دارد؟ حتی زمانی که در میانه مسیر هستید؟ مربی و تمرین دهنده بولدر، ژاستن سونگ پنج راهنمایی دارد تا شما به سرعت استرس خود را کاهش دهید وتعادل خود را باز یابید. استفاده از انگشت پنجم را فراموش نکنید. انگشت شست شما می تواند سلاح مخفی شما باشد.
سونگ می گوید: اگر شما در یک کشش جانبی قرار دارید، سعی کنید که با استفاده از انگشت شست خود یک نوک گیری انجام دهید. این عمل باعث می شود که باسن شما در موقعیت بهتری قرار گرفته و تعادل خود را بازیابید. شروع کنید به فکر کردن بیشتر درباره گرفتن گیره ها با شست پا، خواهید دید که چیزی بیشتر از آنچه خرج کرده اید بدست خواهید آورد.
استفاده بیشتر از انگشتان پا و پاشنه
یک راه خوب برای نزدیک کردن باسن خود به دیواره و بدست آوردن تعادل، استفاده کردن از انگشتان پا و قرار گرفتن بر روی گیره است. این عمل باعث می شود بصورت خودکار پاشنه های شما بلند شد و بدن شما در وضعیت صحیح قرار گیرد.
در کار با پا استفاده از پاشنه ها را حذف نکنید. ما همیشه به استفاده کردن از لبه بیرونی و خارجی پا فکر می کنیم در صورتی که استفاده از پاشنه ها به همان اندازه مهم می باشد. سونگ میگوید: در مورد وضعیت استفاده از پاشنه های خود اطلاعاتی کسب کنید، چرا که استفاده از آنها تاثیر مستقیم در قرار گرفتن باسن در موقعیت مناسب دارد. سونگ می گوید: این پاشنه های شماست که باسن شما را حرکت می دهد. برای مثال اگر شما در گیره ای را در موقعیت سمت چپ خودتان گرفته اید و می خواهید حرکتی به سمت راست داشته باشید، می توانید از پاشنه هاتون برای شروع یک حرکت آنی استفاده کنید. این عمل باعث تعویض مرکز ثقل بدن و در ادامه شانه ها خواهد شد.
همچنین بعد از قرار گرفتن انگشتان پا بروی گیره ها با مقداری جنبش کوچک اجازه دهید آنها در وضعیت مناسب قرار گیرند. اگر محل قرار گیری پا بسیار گود باشد، انگشتان شما با دیواره برخورد خواهد کرد وحرکت پاشنه ها محدودتر میشود.
نمایش پرچم
آموختن حرکت پرچم بسیار لازم برای بهبود بخشیدن حرکات پا می باشد. پرچم استاندارد، گرفتن یک گیره با یک پا و فشار آوردن به دیواره از سمت دیگر می باشد. چیزی که هر صعود کننده می داند.(برای درک بیشتر به تصویر نگاه کنید)
برای انجام راحت حرکت پرچم شما باید فقط یک گیره پای کامل را پیدا کنید. سونگ می گوید: وقتی شما بر روی یک گیره قرار میگیرید به شما کمک میکند تا گزینه های بیشتری را برای اتخاب داشته باشید.
مشکل کجاست؟
سونگ میگوید: بدن اکثر صعود کنندگان را استرس فرا میگیرد و این امر باعث از دست دادن ثبات و تعادل در آنها می شود و این مشکل می تواند بصورت انجام حرکاتی از قبیل چسبیدن به دیواره، خمیدن های بی جا و … بروز پیدا کند.
ببینید که استرس بصورت خودکار بیشتر در کدام ناحیه از بدنتان خود را نشان می دهد تا در زمان صعود بتوانید فعالیت بیشتر داشته باشید – بدانید چگونه و کجا استراحت کنید قبل از اینکه زمین را ترک کنید. حرکات غیر ارادی خود (تیک)را بیابید.
تنفس خود را آرام کنید
هنگامی که شما شروع به سنگنوردی می کنید، اثرات آن در تنفس شما نمایان میشود. آیا شما نفس خود را نگه می دارید؟ این کار را نکنید. همیشه قبل از صعود تنفس عمیق داشته باشید، چونکه این عمل باعث تنظیم ضربان قلب شما می شود. سعی کنید تنفس مداوم را در طول مسیر حفظ کنید.
زمانیکه آرامش خود را از دست می دهید، یک گیره مناسب را پیدا کنید تا بتوانید استراحت کنید و تنفس منظم خود را بازیابید. تنفس کنید و برای یک ثانیه نگه دارید وسپس آن را رها کنید. سپس سمت نگاه خود را به پایین و اطراف تغییر دهید و یا به دور دست زل بزنید. سونگ می گوید: بر روی تنفس های خود متمرکز شوید و پس از استراحت، شما تعادل خود را باز خواهید یافت.
ترجمه: مجتبی امرالهی – منبع: www.climbing.com
www.shirazjavanclub.com – انجمن پزشکی کوهستان ایران
دیدگاهتان را بنویسید