بقا در کوهستان چرا و چگونه؟
کوهستان می تواند بهترین دوست و در عین حال بدترین دشمن انسان باشد. هیچ وقت به جنگ کوهستان نروید. در مواقع بروز خطر در کوهستان، از فکرتان استفاده کنید، برنامه ریزی کنید و خود را زنده نگه دارید و بی هدف انرژ یتان را هدر ندهید.
هر موقعیت اضطراری در کوهستان نیازمند کنترل ذهنی کافی بر روی تمامی فعالیت های جسمی است. حفظ و مصرف بهینه انرژی بدن و همچنین دمای بدن بسیار حیاتی است.حفظ دمای بدن در سرما و گرما مرگ و زندگی شما را تعیین می کند!
سه گام اساسی برای بقا در کوهستان کدام است؟ 
در شرایط اضطراری خرابی هوا، طوفان یا مه غلیظ، صاعقه، بارندگی شدید سعی کنید ابتدا خونسردی خود را حفظ کنید و سه مرحله زیر را انجام دهید.سه گام اساسی بقا در کوهستان:
-۱ توقف فعالیت
-۲ تشخیص موقعیت و اولویت بندی نیازها
-۳ ابتکار عمل
شرح این اقدامات را در ادامه مطلب بخوانید…..
قله کوه بدر (جنوب قروه)

۱. توقف فعالیت ها
در مواقع بحرانی اکثر افراد سرگردان و بی هدف به راه خود ادامه می دهند. مهم ترین کار در صورت بروز یک شرایط بحرانی توقف فعالیت ها و ارزیابی شرایط بحرانی است.
۲. تشخیص موقعیت و اولویت بندی نیازها
دراین مرحله شما باید مهم ترین نیازهای خود را برای بقا در شرایط محیطی که در آن هستید تشخیص دهید و آنها را به ترتیب اولویت برای خودتان فراهم کنید. 
مهم ترین این عوامل شامل موارد زیر است اما تعیین دقیق آنها بستگی به موقعیت محیطی که در آن هستید دارد:
۱. ضرورت های ایمنی: پوشاک، جانپناه، آتش
۲. ارسال پیام کمک: سوت، فریاد، بی سیم، موبایل
۳. تامین انرژی لازم برای زنده ماندن: غذا و آب
۴. ادامه مسیر: با کمک نقشه یا بدون کمک نقشه
۵. سلامت روانی و جسمی مانند: آسیب ها و زخم ها و … 
3. ابتکارعمل
برای برآورده کردن نیازها از تجهیزات همراه یا از مواد طبیعی که در اطراف وجود دارد استفاده کنید. بعد از تع یین نیازها در پنج زمینه اصلی بقا و اولویت بندی آنها، برای تعیین این نیاز ها اقدام کنید. در بعضی مواقع نیازهای شما به راحتی برآورده می شود و در اختیار است و در مواقعی نیاز به خلاقیت و ابتکار عمل دارد.
کیف بقا چیست؟
همراه داشته باشید. » کیف بقا « یک » کمکچهای اولیه « همیشه علاوه بر وسایل محتویات این کیف معمولا شامل موارد زیر است. تمامی این وسایل را در یک ظرف فلزی دردار قرار دهید و آن را با چسب آب بندی کنید.
* تجهیزات ارسال پیام کم:،سوت، آیینه
* تجهیزات مواقع ضروری : چاقو چندکاره، کبریت ضد آب، فندک، قطب نما، شمع
* تجهیزات برپایی سرپناه: نایلون بزرگ، پتوی نجات
* غذا و آب: چای، نمک و شکر بسته بندی شده
* تجهیزات ضروری پزشکی : چسب زخم
* سایر تجهیزات چند منظوره : کاغذ و قلم آب بندی شده، سنجاق قفلی، گیره کاغذ، نایلون بزرگ، طناب نازک، مقداری
مفتول فلزی نازک
در شرایط اضطراری
در شرایط اضطراری سه گام اساسی بقا در کوهستان را انجام دهید. اگر هوا سرد نباشد، احتمال زنده ماندن شما هم بیشتر است. در این شرایط علاوه بر پوشاک،وسایل کیف بقا و سایر تجهیزات، توانایی روحی و اراده شما برای زنده ماندن نقش
مهمی دارند.
ایجاد یا پیدا کردن یک جانپناه طبیعی یکی از مهم ترین اقدامات است. در شرایط اضطراری باید تا بهتر شدن یا روشن شدن هوا در جانپناه باشید. جانپناه در هوای بالای صفر می تواند یک حفره سنگی، زیر درختان، یک نایلون بزرگ یا پتوی نجات که تمام سطح بدن را پوشش داده باشد، همچنین می توانید با کمک چاقوی تیز، مفتول فلزی، نایلون های بزرگ و نخ و سوزن و شاخه های درختان و … جانپناه درست کنید. در هوای بسیار سرد و برفی، بهترین جانپناه یک حفره برفی است. دمای داخل یک حفره برفی را می توان در صفر درجه سانتی گراد ثابت نگه داشت که می تواند شما را در برابر خطراتی مانند سرمازدگی و یخ زدگی تا مدتی محافظت کند. البته مهارت تشخیص و ساخت انواع سرپناه به ویژه حفره برفی نیاز به آموزش، ابتکار و
تمرین دارد.
بعد از ایجاد جانپناه سعی کنید بدن خود را گرم و خشک نگه دارید، لباس گرم بپوشید، از کلاه و دستکش استفاده کنید. برف روی لباس و کفش را پاک کنید، با استفاده از کبریت، شمع یا الکل جامد و … آتش روشن کنید.
در صورت مصدوم شدن و نیاز به فوریت های پزشکی اگر وسایل کمک های اولیه همراه ندارید، با ابتکار عمل می توانید از لباس هایتان به عنوان باند، از چوب های اطراف یا فریم کوله پشتی یا باتوم برای آتل، و با چوب یا باتوم برانکارد درست کنید.
انرژی خود را در شرایطی که مسیر را گم کردید، در هوای نامناسب، زمان تاریکی و زمانی که خسته هستید هدر ندهید!
بهترین تصمیم، اقدام درست برای ایجاد جانپناه است! در شرایط بسیار سرد و نامناسب باید بدن خود را درجا حرکت دهید،
نباید بخوابید. تحت هر شرایطی خودتان را گرم و خشک نگه دارید.
http://www.tehranclimb.ir/photo/Bagha%20dar%20Kuhestan%2088.pdf

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *