مورخه ۹ شهریور ماه ۶ تن از اعضای باشگاه قاجر طبق برنامه شش ماهه اول به قله ۳۱۵۰متری پریشان در جنوب قروه صعود نمودند. دو نفر مهمان در این برنامه حضور داشتند.
اعضای شرکت کننده در برنامه آقایان: شهرام نعمتی(سرپرست و مسئول فنی ) سینا خالدیان،علی الیاسی،محمد میرانی،محمدرضا جلالی،علیرضا میمنت
میهمانان: کامبیز زارع و جواد سلیمانی
گزارش برنامه…
روز جمعه ۹ شهریور ساعت۴بامداد از شهر قروه شروع کردیم.
مسیر حرکت خودرویی به سمت شهر همدان است.
پس از حدود ۷ الی ۸کیلومتر و پس از پادگان قدس سه راهی میهم قرار دارد.
با ورود به آن و پس از عبور از روستاهای میهم سفلی،میهم علیا،ولی آباد آخرین روستا نعمت آباد نام دارد که معمولا محل پارک خودرو است.
در روستای نعمت آباد یک پایگاه محیط بانی قرار دارد که مجاور آن محل امنی برای پارک است. تیم ساعت ۴:۴۵ به روستا رسید و حرکت پیاده با سرقدمی شهرام نعمتی شروع شد.
مسیر عبور پیاده به سمت کوه از طریق راه خاکی صورت میگیرد و کاملا مشخص است.
پس از عبور از کنار آخرین خانه باغ دامنه کوه شروع میشود. مسیر پاکوب آن داخل دره ای که در فصل بهار بعضاََ آب دار است، قرار دارد از آنجا به سمت پناهگاه رفتیم.
تیم پس از عبور از کنار پناهگاه و از طریق مسیر آلپی ساعت ۶:۴۵ به قله رسید.
مسیر آلپی تا حدودی دست به سنگ است و میتوان از قسمت شمال به سمت تیغه شرقی حرکت کرده و ضمن دور زدن کوه از سمت جنوب به قله صعود کرد.
برای خوانندگان این گزارش که برای بار اول قصد صعود به قله را دارند مسیر نرمال پیشنهاد میگردد که پس از عبور از مجاورت پناهگاه پاکوب مسیر کاملا مشخص و به قله منتهی میشود.
جهت تهیه آب میتوان از چشمه ای که در سمت غرب پناهگاه و در فاصله حدود ۲۰۰ متری آن قرار دارد استفاده کرد و عموما در کل ایام سال آب دارد.
پناهگاه نیز از مصالح بلوک و سیمان ساخته شده و ابعاد آن حدود ۳*۶ متر است و داخل آن نیم طبقه ای به ابعاد حدود ۲×۳متر احداث شده و گنجایش خواب برای حدود ۱۵ الی ۲۰ نفر را دارد و در فصل زمستان مامن مطمئنی است.
کوه پریشان در منطقه حفاظت شده چهاردولی قروه با وسعت ۴۳۰۰۰ هکتار قرار دارد.
گونه های جانوری منطقه عبارتند از بزکوهی،کل مهاجر،روباه،شغال، گراز و انواع جوندگان ،خرگوش و خزندگانی نظیر لاکپشت،انواع مارها،مارمولک و پرندگانی نظیر قرقی،طرقه،دلیجه،شاهین،عقاب،سار،گنجشک،کبوتر،جغد،کبک،شبگرد در منطقه زندگی میکنند. گونه های گیاهی منطقه عبارتند از گون،مرزه،کما،انواع لاله،نخود سیاه،درختچه بادام وحشی،ریواس،نسترن وحشی،زنبق،میخک،کنگر،شقایق،جاشیر،گندمیان و …. . در میانه را مسیر آلپی میتوان از دو مسیر دیگر کاملا دست به سنگ استفاده کرد که تنوره و شیوا نام دارند و چند مسیر فنی که نیاز به ابزار سنگنوردی دارد و بسیار مهیج هستند و از سمت شرق با شیب بالای ۴۵ درجه به قله منتهی میشوند. استفاده از این مسیر برای افراد غیر بومی که اولین صعود خود را دارند،پیشنهاد نمیشود و در صورت تصمیم بر صعود از این دو مسیر حتما استفاده از تجربیات افراد باشگاه قاجر ضروری است.
تیم ساعت ۷ قله را ترک کرده و برنامه ساعت ۹ در روستای نعمت آباد خاتمه یافت.
دیدگاهتان را بنویسید