مورخه ۱ شهریور ماه ۶ تن از اعضای باشگاه قاجر طبق برنامه زمانبندی شده شش ماهه اول به قله کرکس در استان اصفهان صعود نمودند.
اعضای شرکت کننده در برنامه آقایان: شهرام نعمتی، سینا خالدیان،پیام امانی،محمدرضا جلالی،محمد میرانی(سرپرست )علیرضا میمنت(مسئول فنی )
گزارش برنامه…
ساعت ۱۲ ظهر روز پنجشنبه مورخ ۱ شهریور با دو دستگاه خودرو سبک از قروه حرکت کردیم.
پس از عبور از شهرهای همدان، ساوه، قم و کاشان از طریق بزرگراه به سمت اصفهان رفتیم.
بعد از عبور از تابلو نطنز ۴۵ کیلومتر در سمت راست یک تقاطع فرعی وجود دارد و تابلو مجتمع شهید احمدی روشن نیز گویای مسیر است.
این تقاطع مسیر فرعی دسترسی به شهر نطنز است.
حدود دو کیلومتر مانده به شهر نطنز در سمت راست تقاطع فرعی روستایی، دیگری قرار دارد که آسفالته بوده و به روستای اوره منتهی میشود.
با ورود به این مسیر و عبور از روستای اوره و در بالاتر یک بقعه موسوم به امامزاده سلطان وجود دارد که بهترین محل برای اتراق است.
تیم ساعت ۱۹ به محل امام زاده رسید.
در مجاورت امامزاده محل پارکینگ برای خودرو،محل اسکان و برپایی چادر، آب آشامیدنی، سرویس بهداشتی وجود دارد.
چادرها را برپا کرده و شام را صرف مردیم.
کوه کرکس با ارتفاع حدود ۳۸۹۵متر از سطح دریا در کوهستان کرکس و در جنوب شرقی شهرستان نطنز قرار دارد و وجه تسمیه آن بخاطر وجود کرکس های کوچکی است که بر فراز دامنه ها در پروازند و سیاه رنگ هستند.
مختصات جغرافیایی کوه کرکس عبارتند از ۳ درجه و ۲۷ دقیقه و ۲۱ ثانیه شمالی و ۵۱ درجه و ۴۷ دقیقه و ۵۹ ثانیه غربی. کوهستان کرکس حدود ۳۰۰ هزار هکتار وسعت دارد و ۹۸ هزار هکتار آن منطقه شکار ممنوع است. کوهستان محل رویش گیاهانی نظیر گندمیان درمنه گون گیاهان دارویی و انواع درختچه هایی است که بصورت پراکنده دیده میشوند و زیستگاه انواع خزندگان پرندگان و پستاندارانی نظیر کل بز قوچ میش آهو گراز گرگ شغال روباه کفتار گربه وحشی پلنگ تشی پایکا(نوعی موش صحرایی )است.
مسیرهای صعود عبارتند از :۱-مسیر جنوبی از طریق روستای کشه ۲-مسیر شرقی از طریق روستای طامه۳-مسیرشمال شرقی از طریق روستای اوره۴-مسیرشمال غربی از طریق روستای بیدهند ۵-مسیر خط الراس از طریق چشمه لاعشه۶-مسیر خط الراس موسوم به مسیر گله از مسیر طامه.
برنامه تیم از مسیر شمال شرقی انجام گردید.
صبح روز جمعه دوم شهریور ساعت ۳ بامداد بیدار باش اعلام گردید و ساعت ۴ با سرقدمی شهرام نعمتی شروع شد.
حرکت از مسیر رودخانه به سمت کوه استارت زده شد و در مسیر یک سد کوچک که بند محسوب می شود وجود دارد پس از بند در سمت چپ رودخانه پاکوب مسیر مشخص است و طی مسیر از طریق آن انجام گرفت این پاکوب به مرور از کف رودخانه فاصله میگیرد ولی نهایتا به کف رودخانه برمیگردد.
در میانه مسیر محلی موسوم به آبشار یخی وجود دارد و در آن یک درخت چنار بلند و دو اصله درخت زبان گنجشک تنومند شاخص هستند.
پس از عبور از کنار آنها مجدد در سمت چپ یک پاکوب نمایان است که باید وارد آن شده و با ورود به آن به مرور از کف رودخانه فاصله میگیرد ولی مجدد مسیر پاکوب به کف رودخانه برمی گردد.
در انتها مسیر به سه بخش تقسیم میشود.
مسیر چپ و راست رودخانه هستند و در این فصل سال در آنها آب جریان دارد و اگر آب هم جریان نداشت شکل و شمایل سنگها گویای رودخانه بودن مسیر است اما مسیر وسطی رودخانه نیست بلکه یک شیب تند شنی است.
هر سه مسیر راه رسیدن به قله هستند با این تفاوت که مسیر میانی شما را به بالای یال هدایت میکند.
مسیر میانی انتخاب شد و شیب تند طی شد در بالای یال مسیر هموار نیست بلکه سوزنی و صخره ای است و چنانچه اولین صعود شما از این مسیر است باید با تدبیر گاهی از سمت راست صخره ها و گاهی از سمت چپ صخره ها عبور کنید.
نهایتا مسیر به قله منتهی میشود.
تیم پس از ۵ ساعت و نیم یعنی ساعت ۹ و نیم در هوایی بسیار عالی، خنک و ابری همراه با وزش آرام باد به قله رسید.
در مسیر عبور از یال سنگها لق و ریزشی هستند و در گام برداری باید نهایت دقت را بکار برد. در هنگام صعود تیم یک سنگ به ابعاد حدود ۵۰×۵۰×۵۰سانتیمتر از محل خود جدا شده و به سمت پایین سرازیر گردید و با صدای هشدار نفرات بالاتر و فریاد سنگ سنگ ، نفرات پایین تر سریعا از مسیر سقوط سنگ حدود ۱۰۰ کیلوگرمی کنار رفته بطوریکه سنگ از فاصله حدود ۱ متری تیم عبور نمود و خوشبختانه حادثه ای رخ نداد.
پس از حدود ۱۰ دقیقه توقف در قله از طریق دره سمت چپ برگشتیم .
در دو نقطه از مسیر بدلیل شرایط کف رودخانه فرود بوسیله طناب انجام گردید. نهایتا برنامه ساعت ۱۴ و نیم در محل امامزاده خاتمه یافت.
در مسیر آب رودخانه قابل شرب نیست و لازم است هر نفر حداقل ۳ لیتر آب در ابتدای صعود فراهم نماید.
دیدگاهتان را بنویسید