سالها در پی آن بودیم که بازدیدی جدی و عملی از قسمت انتهای فلات پرآو داشته باشیم. امیدواریم که با تغییرات جدید انجام گرفته در هیات مدیره انجمن غارشناسی و نگاه پژوهشی اعضا محترم هیات مدیره ، اکتشاف در مناطق بکر و مستعد بیشتر گردد. در تیرماه سال جاری پس از چند مرحله اطلاع رسانی تعدادی از غارنوردان اعلام آمادگی نمودند تا در این برنامه شرکت نمایند، تمامی نفرات صبح روز پنجشنبه ۲۵ تیرماه خود را به کرمانشاه رساندند و برنامه آغاز گردید.
نفرات شرکت کننده در برنامه :
یوسف سورنی نیا (تهران-سرپرست)
شکور بزرگی (کرمانشاه-مسیول تدارکات و هماهنگی)
داوود مفاخری (کردستان)
سامان مفاخری(کردستان)
اسرا مفاخری(کردستان)
هیوا احمدی (کردستان)
محسن خسرونیا (کرمانشاه)
یونس شریعتمداری (تهران)
علی کرمی (کرمانشاه)
اهداف برنامه :
+جستجو در منطقه انتهایی غربی فلات پرآو
+بارگذاری تجهیزات و وسایل برای برنامه های آتی
+شناسایی چشمه ها و مناطق مناسب جهت برقراری کمپ
شرکت ۳ تن از اعضای هیئت و گروه قاجر (داوود، سامان و اسراء مفاخری) را در این برنامه اکتشاف تبریک و آرزوی موفقیت روزافزون برایشان داریم.
روابط عمومی گروه کوه نوردی قاجر قروه
شرح برنامه :
طبق اعلام قبلی تمامی نفرات حاضر در برنامه ، صبح روز ۲۵ تیرماه ساعت ۷ صبح در کرمانشاه به تیم ملحق شدند. با توجه به هماهنگی های به عمل آمده با مسیولین نظامی منطقه ، تیم اعزامی توانست وارد محدوده مورد نظر خود بشود، و پس از حدود ۸ ساعت کوهنوردی به ارتفاع ۲۸۰۰ متری در منطقه که ظاهرا در قدیم گوسفند سرایی در آنجا قرار داشته بود برسانند.
کمپ اصلی در این محل برقرار گردید و تمامی نفرات تیم در این محل چادر های خود را برپا نمودند.
صبح روز جمعه ۲۶ تیرماه نفرات به یک تیم ۲نفره ویک تیم ۳ نفره برای جستجو در منطقه شرقی و غربی کمپ تقسیم شدند. در پایان روز جمعه ، جلسه جمع بندی برگزار گردید و هر تیم گزارش خود را به سرپرست ارایه نمود، بر طبق آن تیمهای گشت سطحی توانسته بودند محدوده هایی را که از قبل برای آنها مشخص شده بود به طور کامل شناسایی نمایند و هر تیم حدود ۴۲ موقعیت جی پی اس شامل دهانه ها، سینکهولها و چال برفها را مشخص کنند.
همچنین سرپرست برنامه پس از مشورت با اعضا تیم ، تصمیم را بر آن داشت که به دلیل کمبود زمان و تجهیزات فنی و بعلاوه بزرگ بودن محدوده فعالیت فلات پرآو و همچنین کمبود نفرات که بسیار محسوس بود ،ابتدا دهانه های دارای پتانسیل بالاتر را در روز بعد مورد بررسی قرار دهد تا در برنامه های آتی ، ابتدا غارهای فنی مورد پیمایش و اکتشاف قرار گیرند.
صبح روز شنبه ۲۷ تیرماه ، یکی از دهانه های بسیار بزرگ نزدیک به کمپ اصلی که بسیار بزرگ و در امتداد شمال به جنوب یکی از درزه ها و در ارتفاع ۲۹۰۰ متری غرب کمپ قرار داشت برای پیمایش و بررسی انتخاب گردید، ساعت ۸ صبح تمامی اعضا تیم برای بررسی این دهانه کار خود را آغاز نمودند. پس از برقراری ۴ عدد کارگاه طبیعی و مصنوعی ، ۲ نفر از اعضای تیم حدود ۷۰ متر در درون این دهانه عظیم فرود رفتند ، اما با یک چاه عمیق تر که قسمتی از آن با برف و یخ پر شده و به صورت یخچال در آمده بود مواجه شدند، طبق برآورد آنها چاه مورد نظر دارای حدود ۱۵۰ متر عمق میباشد،اما بنا بر دلایل ذکر شده تیم اکتشاف ، ادامه کار را به وقت دیگری موکول نمودند.
نفرات پس از جمع آوری کارگاه ها و طنابها از این غار خارج شدند.
پس از اتمام شناسایی دهانه های مورد نظر تمامی نفرات به سمت کمپ بازگشتند و پس از صرف نهار و استراحت در محل کمپ ، به جمع آوری کمپ و تجهیزات پرداختند، سپس تمامی نفرات به سمت ارتفاعات پایین و مبدا صعود حرکت نمودند.
پس از حدود ۳:۳۰ ساعت کوهنوردی در شیبهای تند کوه به محل اولیه رسیدیم و از آنجا با ماشینهای نظامی به کرمانشاه بازگشتیم.
کلیه شرکت کنندگان در این برنامه لازم میدانند از همکاری ها، تلاشها و کمکهای بسیار ارزنده فرمانده محترم لشکر منطقه کرمانشاه سپاسگذاری نمایند، چرا که بدون مساعدت و کمکهای لجستیکی ایشان قطعا برنامه بسیار طاقت فرسا و سنگینی را میبایست اجرا مینمودند.
گزارش:
یونس شریعتمداری
۲۹ تیرماه ۱۳۹۴
منبع: انجمن غار و غارشناسی ایرانیان
دیدگاهتان را بنویسید