کشف پیکر یکصد کوهنورد در نپال
ایرنا – دولت نپال از کشف اجساد حدود یکصد نفر کوهنورد و ساکنان محلی خبر داده است که زیر بهمن مرگبار پس از زلزله پنجم اردیبهشت در کوههای هیمالیا مدفون شده بودند.
منابع خبری گزارش دادند که این اجساد روز گذشته – دوشنبه – توسط پلیس نپال و داوطلبان محلی کشف شد و جست وجو برای یافتن دهها ناپدیدشده دیگر در جریان این بهمن همچنان در میان لایه های انبوه برف و یخ ادامه دارد.
بر اساس این گزارش، اجساد مذکور در روستای «لانگ تانگ»، واقع در ۶۰ کیلومتری شمال کاتماندو – پایتخت نپال- که یک مسیر مشهور برای کوهنوردان غربی در راه رسیدن به قله اورست است، کشف شد.
مقامهای نپالی گفته اند که بهمن عظیم ناشی از زلزله موجب شد همه روستا که دارای ۵۵ مسافرخانه برای کوهنوردان بود، زیر انبوهی از برف و یخ و سنگ مدفون شود.
«گائوتام ریمال» از مسئولان منطقه به خبرنگاران گفت که داوطلبان محلی و نیروهای پلیس در زیر دو متر برف، با بیل در حال کاوش برای یافتن اجساد بیشتری از قربانیان حادثه بهمن هستند.
هنوز مشخص نیست که چه تعداد افراد در روستای لانگ تانگ زیر برف مدفون شده اند اما برآورد می شود شمار آنها از ۱۲۰ نفر فراتر برود.
به گفته مقامات نپالی، در زمان وقوع زمین لرزه حدود یک هزار کوهنورد خارجی در ۴۰۰ پایگاه اورست درحال صعود به بلندترین قله جهان بودند که از سرنوشت ۲۱۷ از آنان تاکنون اطلاعی در دست نیست .
براساس این گزارش ،پس از وقوع بهمن عظیم به دلیل زمین لرزه شدید نپال، تعداد زیادی از کوهنوردان خارجی و بومی همچنان در ارتفاعات اورست سرگردان هستند.
زمین لرزه ۷.۹ ریشتری در کاتماندو موجب شد کمپ اصلی اورست، بلندترین قله جهان بر اثر ریزش یک بهمن عظیم فرو ریزد و براثر آن تعدادی کشته ، مجروح و ناپدید شوند.
اورست با نام نپالی «ساگارماتا» به معنی سر آسمان و نام تبتی «کومولانگما» بلندترین کوه کره زمین است. ارتفاع قله آن از سطح دریا معادل هشت هزار و ۸۴۸ متر است. این کوه در رشته کوه های هیمالیا در مرز منطقه «ساگارماتا» نپال و تبت در کشور چین قرار گرفته است.
کوهنوردان منبع کسب درآمد توریستی قابل توجهی برای کشور نپال هستند. دولت این کشور، کوهنوردان را ملزم به پرداخت ۲۵ هزار دلار برای صدور مجوز صعود می کند.
در همین حال، روزنامه تایمز آوایندیا هند نیز روز دوشنبه درگزارشی نوشت: هشت روز پس از زمین لرزه نپال ۱۲ کوهنورد خارجی در کوه ماکالو در ۱۹ کیلومتری جنوب شرق کوه اورست بین مرز نپال و چین نجات یافتند.
این کوهنوردان از کشورهای اسپانیا، بلژیک، اتریش و هند هستند که در این هشت روز در ارتفاعات گیر افتاده بودند و امدادگران ، آنها را با یک بالگرد به کاتماندو اعزام کردند.
‘جلو شرپا’ یکی از کوهنوردان مجروح می گوید:سردرگمی زیادی در کوهستان است و شمار کشته شدگان احتمالا افزایش خواهد یافت. 
شمار کل قربانیان زلزله نپال نیز تاکنون از ۷۳۰۰ نفر فراتر رفته و شمار مجروحان بیش از ۱۴ هزار نفر اعلام شده است.
منبع: کونه نامه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *