صعود به زردکوه بختیاری و قالیکوه در الیگودرز

۳ نفر از اعضای هیئت و گروه قاجر طبق برنامه زمانبندی شده شش ماهه اول به قله زردکوه بختیاری و قالیکوه در الیگودرز صعود نمودند.

گزارش برنامه را در ادامه مطلب بخوانید….
قله قالیکوه(دال بازی)
مسیر قله شاه شهیدان
قله شاه شهیدان با دورنمای قلل کلونچی

گزارش برنامه زرد کوه بختیاری و قالی کوه الیگودرز
دوشنبه ۱۳ خرداد  
روز دوشنبه ساعت ۱۳:۳۰ همراه دو نفر از همنوردان که اعلام آماده گی جهت صعود دو قله بالای ۴۰۰۰ متری را نموده بودند، با یکدستگاه خودرو سواری قروه را به قصد بخش کوهرنگ چهارمحال بختیاری ترک نمودیم.
پس از عبور از شهرهای همدان ، ملایر ، بروجرد ، الیگودرز و داران راس ساعت ۱۹ به کوهرنگ رسیده ابتدا به اداره تربیت بدنی رفته و اعلام کردیم که قصد صعود قله شاه شهیدان را داریم . سپس بطرف سد تونل اول حرکت و پس از ۳۰ دقیقه در کنار تاسیسات مخروبه سد چادر را برپا کرده و غذای آماده ای که داشتیم برای شام صرف کردیم سپس وسایل صعود فردا را جمع کرده و ساعت ۲۲:۳۰ خوابیدیم.
سد زردکوه
سه شنبه ۱۴ خرداد
ساعت ۵:۳۰ از خواب بیدار شده بعد از جمع کردن چادر، وسایل اضافی را داخل خودرو گذاشته و ساعت ۶ بطرف جانپناه چال میشان حرکت نمودیم حرکتمان را از مسیر پاکوب در دره مشرف به جانپناه که منطقه باز و مسطحی بود، شروع کردیم.
دهنه غار 
در مسیر دو دهانه چاله بود که یکی دهانه بزرگی داشت و بعد از چند متری پر از برف بود و دیگری نیز با توجه به مسیر برف آب و باران مقداری پر شده بود که ما احتمال غار را دادیم که موقعیت جغرافیائی آن را توسط جی پی اس ثبت کردیم تا در صورت امکان در فصل مناسب توسط غارنوردان گروه بازدیدی از آن انجام شود سپس ادامه مسیر داده تا ساعت ۸:۴۰ دقیقه به جانپناه رسیدیم.
جانپناه چال میشان(زردکوه)
 پس از صرف صبحانه (پوره سیب زمینی) ساعت ۹:۱۵ بطرف قله شاه شهیدان حرکت کردیم یخچال زیر چال خرسان را صعود و خود را به خط الراس رسانده و پس از صعود سه ، چهار قله دور چال خرسان در ساعت ۱۱:۴۵دقیقه موفق به صعود قله ۴۰۱۵ متری شاه شهیدان شدیم (جی پی اس ما این ارتفاع را نشان داد) پس از انداختن چند عکس از طریق یخچالهای شیب تند منتهی علیه چال خرسان سر خورده و بدون وقفه بطرف سد حرکت کردیم در مسیر به یکی از همنوردان کرمانشاهی را دیدیم که او هم مشغول پائین آمدن بود با هم راس ساعت ۱۵:۴۰ دقیقه کنار ماشین رسیدیم بعد از جابجا کردن وسایل ساعت ۱۶ بطرف کوهرنگ حرکت کرده و همنورد کرمانشاهی از کوهرنگ بطرف اصفهان رفت و ما هم بطرف قالیکوه از مسیری که آمده بودیم، برگشتیم و در کنار چشمه دیمه نهار را که شامل پوره باقیمانده صبح و برنج بود، صرف نمودیم.
ساعت ۱۹ به ابتدای شهر الیگودرز رسیده ( اطلاعاتی را از آقای سعید سرلک کسب کردیم که ایشان  یکی از کوهنوردان الیگودرزی می باشد که شماره تماسش را از طریق اینترنت پیدا کرده بودم ) از مسیر تابلو آبشار آب سفید بطرف روستای شول آباد منطقه پا مزرا حرکت کردیم بعلت سوغات کشور عراق (گرد و خاک غلیظ) ارتفاعات اصلا دیده نمیشد جاده اسفالت را ادامه دادیم تا دوراهی آبشار (۱۸ کیلومتر) سپس جاده اسفالته سمت راست را با گردنه های جانانه پیموده که بعد از ۲۳ کیلومتر از دو راهی اسفالت تمام شد و جاده شوسه صافی با گردنه های تیزی شروع شد که آخرین گردنه حدود ۳۱۰۰ متر ارتفاع داشت پس از طی ۲۷ کیلومتر خاکی در ساعت ۲۱ به منطقه پا مزرا (دره زیبای که دارای چشمه و آب فراوانی بود) رسیدیم.
محل عشایر
 آنجا یک مزرعه پرورش ماهی و چندین چادر متعلق به عشایر و ۶ دستگاه مینی بوس کوهنوردان خرم آبادی و الیگودرزی که بالا رفته بودند، بود (فاصله کل مسیر از کنار جاده اصلی الیگودرز به اصفهان تا منطقه پا مزرا ۶۸ کیلومتر می باشد که با خودرو ال نود ۲ ساعت زمان برد)با توجه به تاریکی هوا و رفع خستگی روز جاری در کنار چشمه مناسبی چادر را زده ، بعد از درست کردن شام (سیب زمینی و تخم مرغ آب پز با کره) که خیلی هم چسبید، قرار شد با توجه به وقتی که داریم خوب استراحت کرده و صبح زود بیدار نشویم.
محل کمپ
چهارشنبه ۱۵ خرداد
ساعت ۷ از خواب بیدار شده بعد از صرف صبحانه (پنیر با گردو چای) پس از جمع کردن  وسایل مورد نیاز ، خودرو را به داخل پرورش ماهی برده راس ساعت ۹ بطرف چال روباه (منطقه همواری است که دارای درختچه هایی با پوشش پر، و آبی که از وسط آن می گذشت، می باشد و چندین دسته عشایر در آنجا هم چادر زده بودند) حرکت کردیم پس از ۴۵ دقیقه به آنجا رسیده و مسیر سمت راست که پا کوب مشخصی داشت انتخاب کرده و با یک شیب ملایمی ادامه مسیر دادیم و به بالای یال رسیده  از یک شیب تند که به علت سنگلاخی بودن، مسیر پا کوب نبود تراورس کردیم.
 در مسیر به ۲ چادر کوهنوردی رسیدیم که در کنار آبی که از پائین صخره ای جاری بود، قرار داشت.
عبور از رودخانه پر آب و سرد
 ساعت ۱۱ از رودخانه پر آب و خیلی سردی که به سختی خودمان را کنترل می کردیم، عبور کرده و کنار چادرهایی که متعلق به کوهنوردان اراک بود، رسیدیم. یکی از آنها آقای علی سلیمانی بود که در سفری با هم بودیم. تعدادی از همنوردانشان جهت صعود قله گزنستان (منطقه ای که گیاه گزنه زیادی دارد) رفته بودند البته شب گذشته متاسفانه اکثر وسایلشان را دزدیده بودند  به ما هم گوشزد کردند که هنگام خواب وسایل را در داخل چادر بگذاریم و آنها را در زمان صعود رها نکنیم محلی که دوستان اراکی چادر زده بودند پای قله گزنستان و دره پل(محل چرای گوساله نر) بود پس از دقایقی و پرسیدن محل قله اصلی از آنها خدا حافظی کرده و مسیر دره را از کنار رودخانه خروشان پیمودیم.
دره پٍل
 اطراف رودخانه پوشیده از یخچال و در چندین جا برف کامل روی آن را پوشانده بود که مانند تونلی آب از زیرش جاری بود سپس دره های سرسبز را ادامه دادیم البته یک نفر از عشایر هم در خصوص اینکه خرس در مسیردره زیاد است، هشدار داد.
دورنمای قله گزنستان
 مسیر پا کوب دارای چشمه های آب گوارایی بود در ساعت ۱۳:۴۵ تقریبا به انتهای دره رسیدیم ، در کنار چشمه آبی ، زیر یخچالی جای چادر را درست کرده مشغول درست کردن نهار شدیم(املت همراه با تره کوهی) بعد از صرف نهار در ساعت حدود ۱۶:۳۰ تعدادی از کوهنوردان الیگودرز را که قصد عزیمت به آبشار آب سفید را داشتند، دیده و پس از پرسیدن سئوالاتی از  آنها تصمیم گرفتیم که قله را صعود کنیم
 ساعت ۱۷ بعد از جمع کردن چادر و پنهان کردن وسایل، با کوله های سبک بطرف قله حرکت کردیم بعد از عبور از ۲ یخچال بطرف دست چپ ادامه مسیر داده سوار بر یال اصلی شدیم قله ای که مشخص بود کاذب بود که بعد از صعود آن قله اصلی نمایان شد تا اینکه در ساعت ۱۸:۴۵ دقیقه موفق به صعود مرتفع ترین قله رشته کوه قالیکوه ( قله دال بازی) به ارتفاع ۴۰۷۰ متر که جی پی اس نشان می داد، شدیم پس از انداختن چند عکس بطرف پائین که همنوردان الیگودرزی چادر زده بودند، آمدیم و با نوشیدن چای داغ و گرفتن اطلاعاتی از منطقه و آبشار بطرف محل کمپ حرکت کردیم پس از رسیدن به محل، کمپ را برپا کرده بعد از صرف شام (سوپ و نودالیت وتره کوهی) به کیسه خواب رفته تا صبح زودطرف آبشار حرکت کنیم.
پنج شنبه ۱۶ خرداد
ساعت ۴:۳۰ از خواب بلند شده چادر و وسایل را جمع کرده ساعت ۵ از مسیر پا کوب چال خرسان و چال روباه بطرف پا مزرا حرکت کردیم و در ساعت ۷:۳۰ به آنجا رسیده و ساعت ۹ بطرف آبشار براه افتادیم از دوراهی تا آبشار که دارای اسفالت نامناسبی بود و مشغول تعمیر آن بودند ۵۰ کیلومتر بود که دارای گردنه های تندی نیز می باشد ساعت ۱۲به آنجا رسیدیم.
آبشار سفیدآب
 خودرو را در پارکینگ گذاشته و بطرف داخل دره که دارای دیواره های بلند و رود خانه پر آب که اطراف آن درختان گردو سبز شده بود، حرکت کردیم بعد از چند پیچ به آبشار عظیم آب سفید که از وسط دیواره بیرون می زد و دارای ۵۲ متر ارتفاع است، رسیده بعد از گرفتن چند عکس بطرف قروه حرکت کردیم ودر ساعت ۱۹ در نهایت سلامت و اجرای یک برنامه خوب به قروه رسیدیم.
گزارش از: شهرام نعمتی

تاریخ اجرای برنامه: ۱۳ الی ۱۶ خرداد ۱۳۹۲
شرکت کنندگان آقا: طیب صالحی، مازیار نعمتی، شهرام نعمتی(سرپرست)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *