۳ قله در ۳ روز
کوهنورد بریتانیائی کنتون کول و همنورد همیشگی او دورجی گیلجن شرپا صعود زنجیره ای سه قله کم Cum غربی ، نوپسته ۷۸۶۱ متر ، اورست ۸۸۴۸ متر و لوتسه ۸۵۱۶ متر را در عرض سه روز با موفقیت به پایان رساندند.
 کم غربی که به تاج سه گانه خومبو معروف است Khumbu triple crown برای نخستین بــــار است که بصورت زنجیره ای صعود می شود ، در گذشته مرسوم بوده که کوهنوردان اورست و لوتسه را با یکدیگر صعود می کردند و این بار بدون برگشت به کمپ اصلی این سه قله پشت سر هم صعود می شود ، در واقع این موفقیت تاریخی شروع بدی برای کول و دورجی داشت ، تلاش اول آنها از سمت لوتسه در ۱۱ ماه می به دلیل باد شدید متوقف شد اما روز شنبه خبر غافلگیر کننده صعود به نوپتسه ، کوتاهترین در بین این سه غول هیمالیا توسط آنها ، منتشر شد ، کوتاهترین قله اما تکنیکی و دشوارترین .
 شورای کوهنوردی بریتانیا توضیح داد که این دو احتمالا” از طناب ثابتی که توسط تورهای تجاری نصب شده ، بهره برده اند. با ادامه صعود به سمت جبهه جنوبی در ارتفاع هشت هزارمتری ، شمار زیادی کوهنورد را در حال تلاش می بینند که به گفته BMC بیش از دویست نفر بوده اند ، بنابراین بعد از استراحتی کوتاه تصمیم به ادامه صعود می گیرند ، ساعت دو صبح روز یکشنبه به قله اورست می رسند ، در تاریکی و تنهایی محض .
 کول در فیس بوک خود نوشته : ” سرخوردگی ناشی از شروعی زود هنگام و ندیدن طلوع خورشید این امتیاز را داشت که در سکوت محض با دوست و همنوردم بنشینم ، چیزی که همیشه فکر می کنم هیلاری و تنسینگ انجام می دادند ، دورجی و من به مشعل کوچک فروزانی که بر هیچ روشن کرده بودیم ، خندیدیم”
آنها سپس به سمت جبهه جنوبی و تجدید قوا برای تاج آخر ، لوتسه ، حرکت کردند و روز دوشنبه ۲۰ می شبانگاه لوتسه را نیز صعود کردند ، چهارمین قله بلند جهان ، فرود آنها دشوارتر از حــــــــد تصور بود. در کمپ ۲ توقف کردند و روز سه شنبه وارد کمپ اصلی اورست شدند.
در شصتمین سالگرد صعود اورست که نخستین بار در ۲۹ ماه می سال ۱۹۵۳ توسط ادموند هیلاری و تنسینگ نورگی تحقق یافت، که گذر از یک مرحله به مرحله ای جدید در تاریخ کوه نوردی جهان بود ، شایـــد این صعود شاخص ترین برای این سالگرد باشد ، کول رکورد یازده بار صعود اورست را در اختیار دارد.
دیوید لیانو کنزالس ۳۳ ساله که دوبار در فصل جاری اورست را از دو جبهه شمالی وجنوبی صعود کرد ، مصاحبه دانیل هیوز با BBC از بام جهان برای نخستین بار ، صعود سمینا بیگ اولین زن پاکستانی و رها محرق اولین زن عربستانی به بام جهان نیز دیگر صعودهای شاخص این فصل بودند.
منبع: گل کوه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *