محمد ظاهری از اعضای هیئت و گروه قاجر به همراه استاد محمد باقر عیوضی مسیر قرارگاه را در دیواره بیستون صعود نمودند
گزارش این برنامه را در ادامه مطلب بخوانید….
گزارش صعود دیواره بیستون از مسیر “قرارگاه”
صعود دیواره بیستون، این بار از مسیری متفاوت فرصتی بود که غنیمت شمردنش برایم وظیفه ایست خطیر و تجارب استاد از دیواره نوردی خصوصا اشرف دیواره های ایران یعنی بیستون تجاربیست بی نظیر و کبیر.
استاد محمد باقر عیوضی از پیشگامان و پیشروان دیواره نوردی کشور هستند. استادی گرانقدر که در راه ترویج دیواره نوردی و فرهنگ آن همواره عملکردی به غایت تمام و کمال داشته و استادی بازدارنده ی فرورفتن در تاریکی چاه بوده و برافروزاننده ی چراغ راه.
در پی هماهنگی های قبلی که شروع آن در پاییز گذشته در ستیغ قله پریشان انجام شد و درخواستی از جانب ما و قبول لطف و مرحمت استاد همراه بود و نیز هماهنگیهای زمانی مختلف بالاخره روز دوشنبه مورخه ۹۲/۱/۱۹ صبح زود همرا با استاد عیوضی و آقای سیامک رییسی از سنگنوردان کرمانشاهی به بیستون رفته و بلافاصله بدون فوت وقت از ابتدای مسیر “قرارگاه” در یک کرده ی سه نفره شروع به صعود کردیم. در بعضی نقاط به خاطر صرفه جویی در وقت و صدالبته راحت بودن مسیر اقدام به صعود همزمان می کردیم اما با صلاحدید استاد در قسمتهایی که ایشان تشخیص میدادند حمایت کامل انجام می داد.
پس از رسیدن به پله اول صبحانه ی مختصری صرف کرده و به صعود ادامه دادیم. هوا بسیار مناسب و مطبوع بوده و لذت صعود را دوچندان میکرد.
در بعضی طولها میخهای قدیمی وجود دارد اما برای صعود این مسیر باید ابزارهای حمایت میانی به همراه داشت البته در طول مسیر سوراخها و شکافهای مناسبی برای بلوک و تسمه وجود دارد که فرد صعود کننده میتواند با به خرج دادن کمی سلیقه بیشتر حمایتهای میانی را از تسمه و بلوک استفاده کند که هم در صرفه جویی زمان کمک میکند هم صعود پاکتر خواهد بود. دو طول مانده به پله دوم نهار را در یک طاقچه مناسب خورده و به حرکت ادامه دادیم. ساعت ۱۴ به پله دوم رسیده و پس از استراحتی کوتاه استاد عیوضی از آقا سیامک خواست که همانجا بماند تا ما صعود کنیم و برگردیم بعد همگی با هم پایین برویم. البته قابل ذکر است که این تنها ماندن آقا سیامک در چارچوب آزمونهای استاد و شاگردی میان استاد عیوضی و آقا سیامک بود که البته با بلندنظری آقا سیامک همراه بود و ایشان در پله دوم ماندند و من و استاد به سمت جانپناه کام اژدها صعود کردیم.
مسیر قرارگاه از کف تا پله دوم دارای پیچیدگی زیادی است اما از پله دوم تا جانپناه مسیر به صورت تقریبا مستقیم بوده و در راستای تیغه موسوم به “کله قندی” میباشد و درجه سختی این قسمت تا جانپناه به نسبت طولهای قبل بالاتر است. پس از صعودی زیبا و دلچسب ساعت ۱۵:۳۰ به جانپناه رسیده و استراحت مختصری در جانپناه کردیم و در دفتر خاطرات آنجا مطلبی نوشته بلافاصله به سمت پایین فرود آمدیم. در پله دوم مقداری غذا خورده و هر سه نفر از مسیر موسوم به “کل بر” پله را تراورس کردیم.
مسیر عمدتا به صورت کوهپیمایی است اما در چند قسمت به صورت دیواره میشود و در این قسمتها حلقه فرود جهت فرود رفتن تا پله ی پایینی وجود دارد که تیمهای ناآشنا با دیواره با طناب از این قسمت فرود میروند اما ما به خاطر آشنایی استاد با مسیربه صورتی که حتی استاد گیره ها را حفظ بودند، دست به سنگ فرود آمدیم که البته این کار به هیچ وجه توصیه نمیشود مگر اینکه راهنمایی مثل استاد عیوضی همراه تیم باشد که تمام گیره ها و مسیر فوق العاده پیچیده را مثل تکه های پازل کنار همدیگر بگذارد چون در صورت سقوط فرد، تا پای کافه شیرزادی مانعی بر سر راه نمیباشد!!! با دلهره ی فراوان از این قسمت عبور میکردیم اما حضور استاد عیوضی به بار اعتماد به نفسمان می افزاید.
امروزه تیمهایی که به قصد رسیدن به جانپناه کام اژدها به بیستون می آمدند از این مسیر “کل بر” به ابتدای “کله قندی” می آیند و از آن قسمت به بعد از مسیر دیواره صعود میکنند.
در اوایل تاریکی از یک قسمت دلهره آور دیگر دست به سنگ پایین میرویم در حالی که تمام حواسم را جمع کرده ام تا اتفاق ناگواری نیفتد. پس از اتمام کار سرمست از صعودی زیبا به ماشینمان که در ورودی محوطه پارک شده است میرسیم. از استاد عیوضی و آقا سیامک خداحافظی کرده و به قروه برمیگردم در حالی که احساس رضایت خاصی در خود احساس میکنم که همواره پس از صعودهای این چنینی به آدم دست میدهد. به دستان زخم بسته و پاهای خسته ام بوسه میزنم که مرا به آن اوجها بردند و سالم برگرداندند.
گزارش از محمد ظاهری
تاریخ اجرای برنامه: ۱۹ فروردین ۱۳۹۲
شرکت کنندگان آقا: محمد باقر عیوضی و سیامک رییسی از کرمانشاه. محمد ظاهری قروه
دیدگاهتان را بنویسید