حمید مساعدیان،رئیس انجمن پزشکی کوهستان در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران گفت: ورزشکاران استقامتی آماتور و حرفهای جهت بهبود سریع در رقابت های سختتر و طولانیتر به داروهای ضدالتهابی غیر استروئید مانند ایبوپروفن روی میآورند که قبل از ورزش مصرف آن به ورزشکاران توصیه نمیشود.
وی تصریح کرد:آسپرین،ایبوپروفن،ناپروکسن سدیم،کتوپروفن داروهای (NSAIDS) ضدالتهابی غیراستروئید هستند.
مساعدیان اشاره کرد:این داروها مانع تولید پروستاگلاندین بوسیله بدن میشوند.
مساعدیان اشاره کرد:این داروها مانع تولید پروستاگلاندین بوسیله بدن میشوند.
وی در ادامه گفت:پروستاگلاندین موادی هستندکه به طور طبیعی به وسیله بدن تولید میشود و به عنوان واسطههایی برای انواعی از کارکردهای فیزیولوژی شامل محافظت از دیواره معده،تنظیم فشارخون عمل میکنند و در حقیقت واسط درد و التهاب هستند.
مساعدیان گفت: (NSAIDS) داروهای غیراستروئیدی تمام پروستاگلاندینها را بلوکه میکنند و آنهایی که سبب درد میشوند و نیز آنهایی که از دیواره محافظت میکنند در نتیجه مصرف آنها (داروهای التهابی) گاهی اوقات میتوانند سبب ناراحتی معده و یا خونریزی آن شوند.
وی تاکید کرد:با مصرف درازمدت NSAIDS ریسک بیشتر درد معده و یا خونریزی افزایش مییابد.
مساعدیان اشاره کرد:در چندین مطالعه عملکرد واقعی اندکی را از ناحیه مصرف ایبوپروفن یافتهاند و هشدار میدهند که این داروها ممکن است درد را پنهان کنند که باعث آسیب دیدگی بیشتر میشوند.
وی در ادامه گفت:مصرف ۴۰۰ میلی گرم ایبوپروفن چهار ساعت قبل از ورزش دردناکی عضله را کاهش میدهد؛اما عملا آسیبدیدگی سلول عضلانی که بوسیله کراتین کنیاز،پروتئین که درون سلولهای عضله یافت میشود و هنگام آسیب دیدگی آزاد میشود را مانع نمیشود.
مساعدیان یادآور شد:ورزشکارانی که بیمار و یا قسمتی از بدنشان آسیب دیده؛حتما قبل از انجام ورزش با مشاوره و پزشک مورد نظر مشاوره کند و از داروهای بدون نسخه استفاده نکنند.
وی خاطرنشان کرد:توجه به هشدارهای متخصصان مربوطه میتواند کمک زیادی به ورزشکاران کند و از بروز حوادثی جلوگیری کند.
دیدگاهتان را بنویسید