صعود به قله آزاد کوه در مازندران

۱۰ نفر از اعضای هیئت و گروه قاجر به قله ۴۴۰۳ متری آزاد کوه بلندترین قله البرز مرکزی صعود کردند.

آزاد کوه قله‏ ای ازسلسله جبال البرز مرکزی به ارتفاع ۴۴۰۳ متر که بوسیله گردنه چورن به ارتفاع ۳۸۴۰ متر بامختصات جعرافیائی شرقی ۵۰۹۰۷ – º ۵۱=E  شمالی” ۱۸ – ۱۶°۳۶۰ = N  و درمجاورآن قله “سرماهو” به ارتفاع ۴۱۵۰ متر به شکل خط‏االرس نعل واری در جهت شرقی و جنوب غربی به قله یخچال و قله کمانکوه و خط‏الرس اصلی متصل است و از طرف جنوب شرقی به قلل کهنو، گون پشته و نرگس‏ها منتهی می‏ شود.

از دیگر نامهای آزاد کوه به شاهزاده گردن‏کج می‏توان اشاره کرد علت آن کج بودن این کوه به سمت شمال می‏ باشد. و بلند ترین کوه در این منطقه می‏ باشد و از لحاظ فنی از کوههای مطرح نزد کوهنوردان است.

جبهه شمالی این کوه حالت دیواره‏ای و عمودی داشته و کاملاً پرتگاهی است و هیچ‏گونه مسیری برای صعود به این قله از این جبهه وجود ندارد. در قله کوه دو شاخک وجود دارد که بالاترین ارتفاع بر روی شاخک شرقی با ارتفاع ۴۴۰۳ متر توسط گروه کوهنوردی پژوهشکده در سال  1382 ثبت گردیده است روی این شاخک‏ها آثار و ابنیه تاریخی وجود دارد که بر اساس مدارک مربوط به خرابه آتشکده‏های باستانی می‏باشد.

منطقه آزاد کوه یکی از چشمه‏های اصلی رودخانه هراز است که پس از گذر از مسافتی طولانی از سمت غرب به شرق در منطقه‏ای بنام دوآب بلده یا دو رود به شاخه دیگر هراز می‏پیوندد و پس از گذشتن از آمل به دریای خزر می‏ریزد.

راههای متعددی جهت صعود به این کوه وجود دارد که از میان آنها می توان  به مسیری که از “وارنگرود” آغاز می‏ شود و یا به مسیری که از الیکا و کلاونکا شروع شده و یا مسیر روستای نسن و مسیر ناحیه اشاره نمود. اما بهترین راه دسترسی به قله مسیر شمال شرقی قله است که از روستای کلاک بالا آغاز و پس از دور زدن کوه از جانب جبهه جنوب غربی  صعود به قله آغاز می‏ شود.

برگرفته از:سایت نشاط کوهستان

گزارش صعود به قله آزاد کوه

طبق برنامه زمانبندی شده سه ماهه اول سال ۱۳۹۰ روز چهارشنبه ۲۵ خرداد، ۱۰ نفر از اعضای هیئت و گروه کوهنوردی قاجر ساعت ۵ با دو ماشین سواری از قروه به سمت آزاد کوه حرکت کردیم.

بعد از عبور از همدان، در آوج ساعت ۷:۳۰ صبحانه را صرف نمودیم.سپس از کرج به طرف جاده چالوس رفته و پس از گذشتن ازسد امیر کبیر ساعت ۱۴ناهار را در کنار باغهای «آسارا» صرف کرده و پس از ۴۰ دقیقه راه افتادیم. به سه راهی پل زنگوله رسیده و از جاده اصلی چالوس تفییر مسیر داده از جاده یوش-بلده به راه خود ادامه دادیم.از روستاهای دونا- نسن- پیل نور- گذشتیم و وقتی به روستای میناک رسیدیم به سمت راست تغییر مسیر داده و پس از طی کردن ۵ کیلومتر و عبور از روستای «کلاک پایین» ساعت ۱۴:۴۵ به آخرین روستا (کلاک بالا) از توابع شهرستان بلده در استان مازندران وارد شدیم. ماشینها را همانجا پارک نموده کوله ها را برداشتیم  و ساعت ۱۷ به راه افتادیم.

 از مسیر شمالی حرکت را آغاز نمودیم و با عبور از مزارع زیبا و سر سبز روستا در سمت راست رودخانه‏ ها قرار گرفتیم که رفته رفته شیب مسیر تند می‏ شد و بعد از حدود ۲۰ دقیقه پیاده روی به محل تلاقی دو رودخانه رسیدیم. از سمت چپ و از کنار آبشار حرکت کردیم که عموماً مسیر حرکت کوهنوردان است  با پشت سر گذاشتن چشمه‏ های متعدد و زیبا و رودخانه‏ های کوچک که به رودخانه اصلی می‏ریزد، مجدداً تغییر مسیر به سمت راست رودخانه اصلی دادیم. ساعت ۱۹:۲۵ به محل کمپ که در ارتفاع حدود ۳۰۰۰ متری بود، رسیده و همانجا چادرها را برپا نمودیم. هیچ پناهگاهی در این منطقه وجود ندارد. پس از صرف شام به امید صعودی موفق در داخل چادرها با صدای دلنواز آب که از یخچالها جاری بود، خوابیدیم.

روز ۲۶ خرداد ساعت ۵:۳۰ سرپرست گروه بیدار باش داد و پس از صرف مختصر صبحانه ای کوله حمله را برداشتیم و ساعت ۶:۱۵ به سمت قله حرکت نمودیم. ابتدا مسیر پاکوب  و شیب کمی داشت و جریان آب و چشمه های زیبا همچنان ما را همراهی می کردند. وجود گلهای زیبا و پوشش گیاهی آن منطقه هر بیننده ای را به تحسین وا می داشت. در ارتفاع  3800متری کوههای اطراف در زیر انبوهی از مه فرو رفته و  قله زیبای دماوند از میان فضای مه آلود  سر برون آورده و از دور نمایان بود. از یک یخچال تراورس کرده و به سمت جنوب غربی تغییر مسیر دادیم. از همانجا باد نسبتا شدیدی شروع به وزش کرد.

حرکت به صورت زیگزاگی و آرام انجام می گرفت زیرا  مسیر صعود  تا قله شنی و شیبی تند و در حدود ۶۰ درجه داشت. در  ساعت ۱۰:۱۵ در حالی، به قله ۴۴۰۳متری آزاد کوه رسیدیم که باد همچنان با شدت می وزید. . همه به همدیگر تبریک گفتیم و پس از توقف ۱۰ دقیقه ای و گرفتن چند عکس یادگاری با شور و شوق وصف ناپذیربه سمت  پایین به صورت شن اسکی حرکت کردیم. در مسیر برگشت از قله به همنوردی از گرگان و گروهی از کوهنوردان اهل تهران برخوردیم که قصد صعود به قله را داشتند.

ساعت ۱۲ به محل کمپ رسیده  ناهار را همانجا صرف نمودیم و پس از جمع آوری وسایل ساعت ۱۳:۵۰آماده حرکت به سمت روستا شدیم. با وجودی که روز قبل هیچ کوهنوردی را در مسیر مشاهده ننمودیم اما در برگشت کوهنوردان بی شماری را دیدیم که از شهرهای مختلفی چون تهران- ساری- سمنان- انزلی- لاهیجان-کاشان و…آمده بودند و قصد صعود به قله را داشتند و با آروزی موفقیت برای یکدیگر به راه خود ادامه می دادیم.

ساعت ۱۶ به روستای کلاک بالا رسیده و کوله ها را در ماشینها گذاشته و آماده حرکت شدیم. در مسیر برگشت جاده چالوس- کرج خیلی شلوغ شده بود. ساعت ۲۳ به تاکستان رسیدیم ودر کنار جاده زیر نور مهتاب و در فضایی صمیمانه شام را صرف نموده سپس به راه افتاده و همگی در نهایت سلامت ساعت ۳ بامداد به قروه رسیدیم.

گزارش از : لیلا صالحی

تاریخ اجرای برنامه: ۲۵ و ۲۶ خرداد ۱۳۹۰
شرکت کنندگان آقا: مجتبی مالکی- جلال حنیفی- چنگیز اردلان -کامبیز اقدامیان- مهدی لقایی- عطا آزادی(سرپرست)
شرکت کنندگان خانم: الهه زارعی- شیلا صالحی- مهشید الماسی- لیلا صالحی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *