صعود به قله بدر

طبق برنامه زمان‌بندی‌شده شش‌ماهه اول سال ۱۴۰۴ باشگاه قاجر قروه، سومین برنامه این دوره به صعود قله بدر اختصاص یافت. این برنامه در روز جمعه مورخ ۱۵ فروردین‌ماه ۱۴۰۴ با حضور ۱۱ نفر از اعضای باشگاه به شرح زیر اجرا گردید:

شرکت‌کنندگان:

طیب صالحی

محمد میرانی

محمدرضا جلالی

شهرام نعمتی

علی الیاسی

رحمان رضایی

حمید زرین

علیرضا میمنت

حسین عربیان (سرپرست)

ادیب خالدیان (مسئول فنی)

مهشید الماسی

گزارش کامل برنامه:

تیم رأس ساعت ۴:۳۰ صبح از شهر قروه حرکت خود را آغاز نمود. پس از عبور از روستای پیرسلیمان، خودروها ساعت ۵ در کنار ضرغام‌داشه متوقف گردید. با توجه به آب شدن تدریجی برف‌ها، مسیر دسترسی کاملاً گلی و لغزنده بود که موجب سختی در حرکت اولیه شد.

تیم ساعت ۵:۵۰ به پناهگاه رسید. دو کوهنورد دیگر نیز از قبل در پناهگاه حضور داشتند. پس از استراحتی کوتاه، صعود به سمت قله آغاز گردید. هرچند طبق پیش‌بینی هواشناسی، آغاز بارش‌ها برای ساعت ۱۰ پیش‌بینی شده بود، اما از ساعت ۶:۲۰ باران همراه با دانه‌های برف شروع شد.

با رسیدن تیم به سکوی میانی، شدت بارندگی افزایش یافت و رعد و برق نیز آغاز شد. با توجه به خطرات احتمالی، تصمیم به بازگشت فوری به پناهگاه اتخاذ گردید. خوشبختانه تیم در زمان اوج بارش و رعد و برق که حدود یک ساعت ادامه داشت، در پناهگاه مستقر شد.

پس از کاهش شدت بارندگی و توقف رعد و برق، تیم مسیر بازگشت را در پیش گرفت و ساعت ۸ صبح برنامه در کنار ضرغام‌داشه خاتمه یافت.

نکته مهم:

با وجود تطبیق برنامه با گزارش هواشناسی و برنامه‌ریزی برای پرهیز از شرایط ناپایدار جوی، تغییر ناگهانی وضعیت هوا موجب ناتمام ماندن صعود گردید. این موضوع نشان‌دهنده لزوم آمادگی کامل برای مواجهه با تغییرات پیش‌بینی‌نشده جوی در برنامه‌های کوهنوردی است.

گزارشگر: علیرضا میمنت‌آبادی

باشگاه کوهنوردی و اسکی قاجر قروه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *